• 26 weken

    Kruiden Leren Kennen
    Kruiden Leren Kennen

    Basiscursus om geneeskrachtige planten in de natuur te kunnen herkennen door te leren ze in de juiste familie te plaatsen.

    € 189,00 € 69,00

Leer geneeskrachtige planten herkennen in de natuur

Om veilig gebruik te kunnen maken van geneeskrachtige planten is het belangrijk dat je de juiste plant in de natuur kunt herkennen. De cursus Kruiden Leren Kennen leert je de basisbeginselen van het herkennen van planten door ze in te delen in de juiste plantenfamilie.

Als je namelijk een plant in de juiste familie kunt zetten, dan weet je direct of de plant wel of niet giftig is, welke inhoudsstoffen die plant waarschijnlijk bevat en wat je er dus wel of niet mee kunt.

Tijdens de cursus leer je de 16 plantenfamilies en de 8 inhoudsstoffen.

 

 

Waarom heb je een cursus nodig over plantenfamilies?

 

Het leren en onthouden van informatie over geneeskrachtige en eetbare planten wordt een stuk makkelijker als je weet tot welke plantenfamilie ze horen.

Kruiden die tot dezelfde familie horen, hebben meestal dezelfde inhoudsstoffen en daarom enigszins hetzelfde effect op het menselijk lichaam.

Zo hoef je niet alle informatie te kunnen onthouden. Als je weet in welke plantenfamilie een kruid hoort, weet je welke inhoudsstoffen het waarschijnlijk heeft en dan kan je interpreteren hoe je dit kruid kunt gebruiken.

In de cursus Kruiden Leren Kennen leer je de kenmerken en het gebruik van de volgende 16 plantenfamilies: anjerfamilie, composietenfamilie, duizendknoopfamilie, geraniumfamilie, helmkruidfamilie, kaasjeskruidfamilie, kruisbloemenfamilie, lipbloemenfamilie, nachtschadefamilie, papaverfamilie, schermbloemenfamilie,  sterbladigenfamilie, ranonkelfamilie, rozenfamilie, ruwbladigenfamilie en vlinderbloemenfamilie.

 

En waarom over inhoudsstoffen?

 

Als je meer wilt weten over het medicinaal gebruik van kruiden, dan moet je meer weten over inhoudsstoffen.

Inhoudsstoffen zijn de werkzame bestanddelen in een kruid. Ze zijn verantwoordelijk voor een effect op het menselijk lichaam.

Ook bepalen ze hoe je een kruid het beste kunt verwerken tot een geneeskrachtig product.

Zo zijn sommige inhoudsstoffen het beste oplosbaar in olie, terwijl anderen het beste oplosbaar zijn in alcohol.

In de cursus Kruiden Leren Kennen leer je de kenmerken en de oplosbaarheid van de acht belangrijkste inhoudsstoffen, alkoloïden, bitterstoffen, coumarines, etherische oliën, glucosinolaten, looistoffen, saponinen en slijmstoffen.

 

Wat is zo uniek aan Kruiden Leren Kennen?

Tijdens de cursus Kruiden Leren Kennen leer je alles wat je moet weten door het kijken van video's en het inkleuren van prachtige mandala's.

Het is bekend dat kleuren een ontspannende werking heeft en het is ook bekend dat je het beste nieuwe informatie opneemt als je ontspannen bent en plezier hebt.

Hierdoor is de cursus uitermate geschikt om naast een overvolle agenda te volgen. 

Tijdens de cursus kun je even ontspannen en tijd voor jezelf nemen. En ongemerkt leer je zo meer over geneeskrachtige en eetbare planten.

Inclusief bonus videolessen over hoe je het juiste kruid kiest en hoe je onbekende planten test op eetbaarheid.

 

Wat zeggen cursisten over Kruiden Leren Kennen?

Een hele fijne begeleiding in mijn eerste leerstappen binnen de wereld van flora. Ik denk regelmatig terug aan de kenmerken van verschillende plantenfamilies die ik tijdens de cursus heb geleerd, en inmiddels herken ik buiten overal eetbare en medicinale kruiden! Een fijne manier om meer te leren over plantenfamilies en inhoudsstoffen. Het is opeens veel makkelijker geworden om ook echt alles te kunnen onthouden. Ik zie gewoon de ingekleurde mandala's voor me als ik in de natuur loop. Ideaal voor beelddenkers zoals ik. Met deze cursus is het leren van de verschillende plantenkenmerken een  natuurlijke en heel leuke ervaring! De uitleg bij de kleurplaten is heel  uitvoerig en de details van de verschillende plantenfamilies worden zo heel duidelijk. 
Milah van Zuilen Sofie Vermeulen Armand van den Hamer
© 2019 - 2023 Plantenliefde | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel